Nagy jelentőségű esemény történt a Tarnamérai Általános Iskola és a falu, de bátran mondhatom, hogy a megye történetében is. A IV. korcsoportos iskolai futballcsapatunk a kisiskolák ORSZÁGOS  Diákolimpiáján I. helyezett lett.

 

Az Országos Diákolimpiát Miskolcon rendezte meg a Diáksport Szövetség, amely 4 napos volt. Ide a megyék az I. helyezett,  győztes, legjobb csapatukat küldték el. Tizenhat csapat versenyzett az országos döntőben egymással. A tarnamérai iskolások nagy küzdelemben, igazi összetartással, lelkesen, tudásukat összeszedetten  játszottak. Megérdemelten győztek a II. helyezett borsodi csapattal szemben.
Ez az iskolai futballcsapatunk II. korcsoportos korában is képviselte már Heves megyét az országos bajnokságon, akkor 500 fős iskolák csapataival vették fel a harcot, igazán nem kellett szégyenkezni a 14. helyért.

A  mostanra  igazán beérett csapat boldogan tért haza az Olimpiáról az aranyosan csillogó kupával. Szülők népes tábora biztatta a csapatot, nem hiába.

A győzelemben a focistákon kívül nagy szerepe volt Molnár Zoltán edzőnek és Keresztesiné Ollári Anna testnevelő tanárnak. Természetesen az anyagi támogatásban az iskola vezetőjének, Tarnaméra önkormányzatának és a „Sport”alapítványnak is. Az aranylábú focicsapat tagjai: Csillag Dáriusz, Kassa Máté, Kiss Károly, Kovács Dávid,Magyar Márk, Pári Kristóf, Pári László, Sárándi Milán, Szabados Bence, Tóth Márk, Vajner Viktor, Zsákai Máté.

Szívből gratulálok a csapattagoknak és a felkészítőknek. A szülőknek és a tarnamérai önkormányzatnak pedig köszönet a támogatásért.
TARNAMÉRA ÖNKORMÁNYZATA NAGY MEGTISZTELTETÉSBEN RÉSZESÍTETTE AZ ORSZÁGOS GYŐZTES CSAPATOT ÉS FELKÉSZÍTŐIKET, MIVEL „TARNAMÉTÁÉRT” KITÜNTETÉST ADOMÁNYOZTA SZÁMUKRA A KIEMELKEDŐ EREDMÉNYT ELISMERVE A TARNAMÉRAI FALUNAPON.

A csapat valamennyi tagja és felkészítője köszöni az elismerést.
Kassáné Dér Gizella igazgató nő

Közzétette: admin.tarnamera