Tisztelt Olvasó!

Megalakulásunk:

A Teniszegyesületünk 1992 nyarán 13 lelkes, sportot – nyáron teniszező, télen korcsolyázó, hokizó – szerető Tarnamérai fiatalokból alakult meg, melyet még ekkor hitelesített a Heves Megyei Cégbíróság.

A linkre kattintva tekintse meg egyesületünk fényképeit.

Célunk:

A szabadidő hasznos eltöltése, ezen belül a teniszsport népszerűsítése, különböző korosztályok számára edzések biztosítása, szervezett keretek között, versenyek szervezése.

Szlogenünk:

Sportolni öröm!

Egyesület rövid története:

Az alapító tagok mára már családot alapítottak, közülük négy barátunkat a sors más településre repítette, de a mai napig hazajárnak, szabadidejük nagy részét velünk töltik és biztos, hogy tőlünk és a községtől sem szakadtak el: Kéri Zoltán és az elmaradhatatlan páros Kovács Péter, Bártfai Péter, és csapatunk büszkesége, a sportújságíróvá vált Bódi Csaba.

A Tarnamérai Teniszegyesület idők folyamán egyre több érdeklődő jelent és jelenik meg a pálya szélén, akik kedvet kaptak és ütőt ragadtak, hogy kipróbálják a tenisz szépségét.

2005 tavaszától felvettük programunkba az általános iskolások teniszoktatását, melyet közösen az Általános Iskola Diákönkormányzat Vezetőjével szervezzük és végezzük.
Bennünket is megelégedéssel és örömmel tölt el egyikük, másikuk kitartása, küzdeni akarása. Az edzések, a játékok tavasztól egészen október végéig tartanak, naponta 2-3 órán át, és már hagyománnyá vált az október hónapban tartandó háziverseny, ahol úgy küzdőnek fiataljaink, mint a profi versenyzők. Aki megszereti e sportot és tehetséges is, ezzel az alappal tovább léphet, valamelyik közeli városi egyesületben, ahol tudását tehetségét kibontakoztathatja.

2007 évtől már az óvodáskorú kisgyermekekkel is foglalkozunk. Ők a legfürgébb labdaszedők, pillanatok alatt összegyűjtik és dobálják be a partvonalról az elgurult labdákat.

Nem lenne teljes a bemutatkozás, ha nem tennénk említést arról, hogy a pálya, ahol sportolhatunk,Tarnaméra Községi Önkormányzat tulajdonát képezi, melyet 1988-ban építettek meg, s mi  azóta is évről évre karbantartjuk. Igaz nem volt szabványos, de ezt pótoltuk, kialakítottuk és versenysportolásra is alkalmassá tettük. Az önkormányzat ingyenes használatunkra átadta a kész pályát, cserébe viszont azt karbantartani, környezetét gondozni is nekünk kell. Az időszaki rendszerességgel szükséges salakpótláshoz az Önkormányzat anyagilag is besegített, további felszereléseket / hálók, vonalhúzó, henger, ütők, labdák / saját pénzünkből és olykor-olykor „elcsípve” egy-egy állami támogatásból tudjuk pótolni.

Feltétlenül meg kell említeni Kovács Imre edzőnket, aki a szabadidejében, ellenszolgáltatás nélkül vállalja tanulók és az óvodások edzését, a sportos életre való nevelést.

Október vége azonban nem jelenti azt, hogy csak a következő év márciusában találkozhatunk.
Másik nagy szenvedélyünknek hódolhatunk télen – ha fagy – a jéghokizásnak. Boconád községben alakítottunk ki egy ideális jégpályát Bódis István barátunk telkén, ahol villanyfény mellett hódolhatunk a korcsolyázás örömeinek. Ezek az esti korcsolyázások hangulatosak, fiatalok, idősek vidám kacajától hangosak, itt is az óvodáskorúaktól a felnőtt korosztályig mindenki megtalálható, sokszor elterülve a jégen.

Nagyon szeretnénk Tarnamérán is egy korcsolyapályát kialakítani, ahol a helyi fiatalok tartalmasan tudnák eltölteni a szabadidejüket.

Szeretnénk módosítani az alapszabályunkat is a cégbíróságnál, a fenti ténykedésünk mellé felvenni a „környezet védelmét”, amely itt a településünkön is nagyon aktuális és fontos feladat.

Végezetül itt megtekinthetik az érdeklődők az elmúlt években lezajlott versenyek helyezettjeit. Ezeken a rendezvényeken vendégül látjuk a teniszezni vágyó gyerekeket, szüleiket, barátaikat egy hangulatos bográcsozásra, ahol a helyezettek között értékes díjak kerülnek átadásra.

I. Tarnamérai Tenisz Bajnokság / 2006 október / eredményei:
1.    Váradi Eszter
2.    Katona Gabriella
3.    Balogh Krisztina

II. Tarnamérai Tenisz Bajnokság /2007 október / eredményei:
1.    Váradi Eszter
2.    Balogh Krisztina
3.    Katona Gabriella

Lehetőségünk van az SZJA-d  1%-ának fogadására!

Adószámunk: 18578740-1-10

Köszönjük, ha rendelkező nyilatkozatodon minket tüntetsz fel kedvezményezettként!

Tarnamérai teniszegyesület