Kedvezményezett neve: Tarnaméra Községi Önkormányzat

Pályázati felhívás neve (kódszáma): Magyar Falu Program – Önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanok fejlesztése – 2021 (MFP-ÖTIK/2021)

Projekt címe (azonosító száma): Közösségi célú épület fejlesztése Tarnaméra községben az MFP-ÖTIK/2021 pályázat keretében (3285168317)

Szerződött támogatás összege: 20. 341. 897.- Ft

Támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának rövid bemutatása:  Tarnaméra Községi Önkormányzat a Magyar Falu Program “Önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanok fejlesztése” alprogramjának keretében a Tarnaméra, Dobó István utca 1/a szám alatt található Platán Rendezvényházat és környezetét szeretné korszerűsíteni. A fejlesztéssel érintett rendezvényház épületében kiépítésre kerül a komplett fűtési rendszer és gázellátás, a nyílászárókra motoros redőny, reluxa és rovarháló kerül, valamint az épületvilamossági rendszer korszerűsítése és a beltéri falak glettelést követő festése is tervezett. A projekt az épület környezetét érintően is tartalmaz fejlesztési elemeket. Téliesítésre kerül a fedett, nyitott terasz áttetsző műanyag elemekkel. Tervezett még a gyalogos és gépjármű forgalmat biztosító közlekedő utak, járdák, gépkocsi parkolók kiakakítása 220 m2 felületen, valamint a megvilágításról gondoskodó 4 db kültéri fényvető elhelyezése.

A projekt legkésőbbi befejezési dátuma: 2022.07.31.


Kedvezményezett neve: Tarnaméra Községi Önkormányzat

Pályázati felhívás neve (kódszáma): Magyar Falu Program – Faluházak felújítása – 2020 (MFP-FHF/2020)

Projekt címe (azonosító száma): Faluház fejlesztése Tarnaméra községben az MFP-FHF/2020 pályázat keretében (3107793198)

Szerződött támogatás összege: 4.999.987,- Ft

Támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának rövid bemutatása: Tarnaméra Községi Önkormányzat a Magyar Falu Program “Faluházak felújítása” alprogramja keretében a Tarnaméra, Árpád utca 6. szám alatt található hivatali épület külső felújítását kívánja megvalósítani. A gondos karbantartás ellenére az épület homlokzati felületképzése az elmúlt 10 évben megromlott, a felületképző anyag a hőszigeteléstől több helyen elvált. A tervezett fejlesztés során új felületképzést, vékony- és színvakolatok felhordását kell elvégezni az épület homlokzatán. A projekt nem kapcsolódik más települési fejlesztéshez, a hivatali épület legutóbb a 2009. évben esett át felújításon. A tervezett felújítások végrehajtásával javulnak az ügyfelek, azaz a közszolgáltatásokat igénybe vevő lakosság és a hivatali alkalmazottak számára egyaránt megfelelő körülményeket biztosító épített környezet alapfeltételei.

A projekt legkésőbbi befejezési dátuma: 2022.04.30.


Kedvezményezett neve: Tarnaméra Községi Önkormányzat

Pályázati felhívás neve (kódszáma): Magyar Falu Program – Óvoda udvar (MFP-OUF/2019)

Projekt címe (azonosító száma): Óvodai udvar fejlesztése Tarnaméra községben (3021139322)

Szerződött támogatás összege: 2.499.995,- Ft

Támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának rövid bemutatása: A Magyar Falu Program “Óvoda udvar” alprogramjának keretében Tarnaméra Községi Önkormányzat a Napsugár Óvoda udvarának fejlesztését kívánja megvalósítani új udvari játszóeszközök telepítésével, korszerű esésvédő felület kialakításával. A tervezett fejlesztés keretében az óvoda udvarán meglévő és az új, telepítendő kétüléses lengőhinta esésterében kétszer 8,00 m x 3,00 m-es felülettel esősvédő gumilapok kerülnek kihelyezésre. A lapok mérete 1 m x 1 m, 4 cm-es vastagságban. Az új kétüléses, bébi ülőkével ellátott lengőhinta mellett telepítésre kerül 1 készlet rönk lépegető, valamint 1 db rugós játék.

A projekt legkésőbbi befejezési dátuma: 2020.10.31.


Kedvezményezett neve: Tarnaméra Községi Önkormányzat

Pályázati felhívás neve (kódszáma): Magyar Falu Program – Orvosi eszköz (MFP-AEE/2019)

Projekt címe (azonosító száma): A háziorvosi ellátás fejlesztését szolgáló eszközbeszerzés Tarnaméra községben (3004747397)

Szerződött támogatás összege: 2.201.926,- Ft

Támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának rövid bemutatása: A projekt célja az egészségügyi alapellátáshoz tartozó háziorvosi ellátás eszközökkel való ellátottságának javítása Tarnaméra községben. A Magyar Falu Program keretében beszerzésre kerülő eszközökkel – 1 db érdoppler, 1 db hordozható EKG, 1 db gördíthető állvány, 2 db monitor, 2 db számítógép és 2 db nyomtató – korszerűsödik Tarnamérán az egészségügyi alapellátás infrastruktúrája és javul a hatékonysága.

A projekt legkésőbbi befejezési dátuma: 2020.06.30.


Kedvezményezett neve: Tarnaméra Községi Önkormányzat

Pályázati felhívás neve (kódszáma): Magyar Falu Program – Temető fejlesztése (MFP-FFT/2019)

Projekt címe (azonosító száma): Burkolt gyalogosforgalmi út építése Tarnaméra község temetőjében (3020574980)

Szerződött támogatás összege: 2.499.995,- Ft

Támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának rövid bemutatása: A temető közepén és a ravatalozó mellett húzódó gyalogos útvonal földes, illetve részben kavicsterített felületű, ami sem műszakilag, sem a temetőbe látogatók közlekedési körülményeit tekintve nem megfelelő. A fejlesztés során mindkét szakaszon kijelölt nyomvonalon földtükör kiemelés készül. A tömörített kavicságyazat kialakítása után zsaluzat építésére kerül sor. A zsaluzat közé egyrétegű beton térburkolat készül, teljes felületében hegesztett betonacél háló erősítéssel. A betonút felületén dilatációs hézagok kerülnek kialakításra.

A projekt legkésőbbi befejezési dátuma: 2021.05.31.