Ismét eltelt egy esztendő, újra megrendezésre került Tarnaméra Falunapja 2010. július 03-án. A rendezvényt megelőző hetekben lázas előkészítő munka és egyeztető tárgyalások folytak, melynek során körvonalazódott a programok sorrendje, a lebonyolítás felelőse.


Aki fel szeretné idézni július 3-a emlékeit, kérjük, tekintse meg képgalériánkat!

Elérkezett 2010. július 2-a, amikor is este 20 órakor megérkeztek erdélyi vendégeink, akikkel már 17 éves kapcsolatot, barátságot ápolunk, akik otthonukban a tarnamérai csoportot is minden évben vendégül látják a Méra Napok keretében. Ez a kapcsolattartás már-már olyannyira elmélyült a családok között, hogy csoportos utazásokon kívül is meglátogatják egymást, folyamatosan tartják a kapcsolatot.
A megérkezést követően jó hangulatú, finom, ízletes vacsorával vendégeltük meg a méraiakat.

Július 03-án verőfényes napra ébredt községünk apraja-nagyja és 9 órakor megkezdődött az Almásy kastély előtti területen a hagyományos főzőverseny. Számos csapat nevezett és kezdte meg munkáját Juhász Kálmánné és Szabó Edina alpolgármester asszony vezényletével. Készültek a jobbnál jobb, ízletesnél ízletesebb étkek a bográcsokban. 13 órakor megkezdődött a zsűri hálátlan feladata, véleményezni és díjazni kellett az elkészült ételeket. Ezzel a programmal párhuzamosan folytak a futball mérkőzések a csapatok között. Hetekkel korábban meghirdetésre került a fotópályázat is, melynek legsikeresebb képeit, valamint szebbnél-szebb gobelineket kiállították az Általános Iskolában, mely szintén nyitva állt a nagyközönség előtt.
12 órától vendégül láttuk lakosainkat és vendégeinket egy finom babgulyással.
13 órakor Tímár László polgármester megnyitója után következtek a versenyek eredményhirdetései, majd kulturális programra került sor, melyben láthattuk az óvodás korú gyermekektől kezdve a szépkorúak fellépését, valamint hivatásos és műkedvelő együttesek szereplését. Vendégeink és mi magunk is találhattunk ízlésünknek megfelelő műsort, programot, hiszen a színpadi műsorok mellett találkozhattunk egészségügyi szűréssel, kézműves foglalkozást vezénylő óvónőkkel s lehetőség nyílt a tarnamérai strand szolgáltatásainak igénybevételére, valamint a Rendőrmúzeum megtekintésére is. Bár az időjárás nem volt túl kegyes hozzánk a délután folyamán, jókedvünket, összetartásunkat nem csorbíthatta a sokszor jéggel kísért zivatar, záporeső sem.
A késő délután, a kora esti órákban erdélyi vendégeinkkel részt vehettünk községünk egyik lakosa jóvoltából egy igazi kulináris élményben, kenyérlángos sütésen és kóstoláson, épített kemencében.

Este 21 órakor kezdődött a hagyományos utcabál, melyen a falu apraja-nagyja szintén részt vett, s vendégeink is láthatóan nagyon jól érezték magukat ezen a programon. Olyannyira jól sikerült ismételten az utcabál, hogy 4-én reggel kivilágos virradatig szólt a zene, ropták a táncot a résztvevők.

Reméljük, hogy minden kedves vendégünk és lakosunk jól érezte magát falunapunkon és jövőre is szívesen kilátogat, aktívan részt vesz rendezvényünkön, hiszen ez közelebb hozza egymáshoz lakosainkat s rohanó világunkban szükséges néhány óra kikapcsolódás, önfeledt szórakozás mindenkinek.

Köszönetünket fejezzük ki mindazon személyeknek, akik támogatásukkal, munkájukkal hozzájárultak rendezvényünk sikeres lebonyolításához!

Közzétette: admin.tarnamera