Pályázati projectzárás

A Tarnamérai Általános Iskola életében hatalmas változás következett be. Az elmúlt hónapokban a helyi önkormányzat és az általános iskola által az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében benyújtott  sikeres pályázat után, Európai Unió-s forrással „Informatikai infrastruktúra fejlesztése a Tarnamérai Általános Iskolában” projektet elindítottuk, megvalósítottuk, ezért a tanév II. félévében tanulóink birtokba vehették azokat az informatikai eszközöket, melyek tudásuk gyarapodását segítik elő.

Az összefogás eredményeként mintegy 8 millió forintból valósult meg a pályázati projekt, melyből 7.442.500 Ft-ot nyertünk pályázaton, a hiányzó forrást Tarnaméra Községi Önkormányzat biztosította.
Az eszközök szállítását és a hozzá kapcsolódó szolgáltatást 3 ajánlattevő közül a legjobb, a Műszaki Kiadó végezte.

  • A beruházás nyomán kialakításra került 5 digitális tanterem, interaktív táblával, projektorral, laptoppal  felszerelve.
  • Továbbá egy multimédiás labor, ahol a legmodernebb 25 tanulói + tanári gép nyert elhelyezést, kiváló  körülményeket teremtve bármelyik tantárgy oktatásához, esetleges felnőtt oktatáshoz is.
  • Az iskola területén bárhol elérhető internet használatával segítjük a gyermekek önálló tanulását, egyenlő esélyt biztosítva a hozzáféréssel.
  • A pedagógusok a pályázatnak köszönhetően 10 órás továbbképzés keretében sajátították el az informatikai eszközök használatát.
  • Nyílt nap és szülői értekezletek keretében bemutatásra került, hogyan használjuk az eszközöket a tanítás folyamán.

A jövőben valamennyi pedagógus azon fog dolgozni, hogy még színesebb, élet közelibb, aktív tanulói eszközhasználatot jelentő órákat, foglalkozásokat tartson.
Iskolánkban ezzel a beruházással a legmodernebb eszközöket hívhatjuk segítségül pedagógiai munkánkhoz. A fejlesztés megvalósulásával olyan oktatási környezet került kialakításra, ahol a diákok az élethosszig tartó tanulás kulcskompetenciáinak fejlesztéséhez szükséges egyenlő hozzáférést kaphatnak.

Kassáné Dér Gizella
igazgató

Közzétette: admin.tarnamera