7 Népmesemondó Találkozón voltunk ErdőtelkenAz erdőtelki Községi Könyvtár 2008. ápr. 18.-ára Népmesemondó találkozóra hívta a környező falvak óvodásait. Az idén harmadik alkalommal rendezték meg ezt a „mesés” napot, amelyhez örömmel csatlakozott óvodánk is. Kérték, hogy az intézmények háromnál több kis népmesemondót ne nevezzenek, ezért mi úgy döntöttünk, hogy csoportjainkból egy-egy gyermeket viszünk el erre a jeles napra. Összesen 25 mesélő jelentkezett középsős és nagy csoportos korúak.

A Cica csoportból Pintér Vencel Benedek Elek: Talléros kalap c. meséjével
A Maci csoportból Czakó Máté A medve és a macska
A Csibe csoportból Juhász Barnabás A pletykázó asszonyok c. népmesével készült.
A meséket a gyermekek választották ki az ő kedvenceik voltak, és az óvó nénik és a szülők segítségével csiszolgattuk napról napra, hogy minél gördülékenyebben, kifejezőbben tudják előadni. Célunk az volt, hogy a gyermek is jól érezze magát mesemondás közben, hiszen a mesék nyelvén közöljük életörömünket és azt, hogy jó együtt lenni!
A Népmesemondó Találkozó a könyvtár egyik termében kapott helyet nagyon gyermekbarát környezetben, a gyermekek ovis székeken ülhettek az óvó nénik, családtagok mellett.
A kis mesemondók sorszámot húztak a sorrend eldöntéséhez, a zsűri tagjai közé pedig a jelen lévő, óvónők közül kértek fel négyet.
Természetesen egy kicsit izgultunk a várakozás ideje alatt, de mikor elkezdődött, mindenki elvarázsolódott a népmesék szárnyán. A kis gyermekek nagyon felkészülten, szépen mondták el a kiválasztott mesét. Aki ülve szeretett volna mesélni, akkor egy kis meseszéknek kinevezett zsámolyon tehette, de ha állva, kedvenc babájával a kezében, vagy éppen édesanyja ölében ülve erre is lehetőség volt. Természetesen nagy tapssal jutalmazott minden mesét a közönség.  Arra is figyelt a rendezőség, hogy egy kicsit mozoghassanak, felüdülhessenek a gyermekek, ezért beiktattak szünetet is, hogy a következő mesemondók is frissen, pihenten mesélhessenek.
Mire mindenki elmondta meséjét eltelt az idő, így jólesett egy kis harapni és innivaló, majd lehetett mozogni, könyvet nézegetni kinek mi esett éppen jól. Addig a „zsűri” a nap legnehezebb feladatát látta el: ki kellett választani a sok ügyes mesemondó közül a legügyesebbet!
Végre megszületett a döntés!
Minden kis mesemondó kapott ajándékot: saját névre szóló mézeskalácsvirágot, ceruzát, kis rajznoteszt. Sokan különdíjasok lettek, amelyhez egy szép könyv és emléklap is járt.
Az első három helyezett varázslatos Népmesegyűjteményt kapott jutalmul.
Óvodánk három népmesemondó „Apója” is nagyon ügyes volt! Juhász Barnabás I. helyezést ért el, Pintér Vencel és Czakó Máté különdíjasok lettek!

 

A csoportok már nagyon várták őket:
A Cica csoport körül vette és úgy dicsérte Vencelt a „talléros kalapos” furfangost.
A Maci csoport szép volt Máté felkiáltással várta a medve és a macska egykori barátságáról mesélőt.
A Csibe csoport nagy tapssal és gratulációval fogadta Süldő Jankó tréfás történetét elmesélő Barnabást.

Büszkék vagyunk rátok Fiúk!

Tekintsék meg további képeinket.

Közzétette: admin.tarnamera