Csoportunkban már januárban kitalálták a gyerekek, hogy az idei farsangi karneválon „Hupikék Törpikék” legyünk. Gyorsan ki is választotta mindenki, hogy milyen Törpike szeretne lenni. A lányok természetesen Törpillák és Törpicurok lettek, a fiúk között volt Okoska, Tréfi, Hami, Nótata, Törperős, Törppingáló….. Csilla óvónéni Törppapa lett, aki egyengette a kis törpék életét. Lívia óvónéni pedig Hókuszpók, aki természetesen szerette volna elkapni a törpöket segítőjével, Sziamiaúval.
Farsangunkat az iskola tornatermében tartottuk, melyet a szülők segítségével díszítettünk és rendeztük be Aprajafalva birodalmát.
A vidám farsangi versek után következett a nyitótánc, amely sok-sok éve már a Palotás –gyönyörű ruhában- ezt mindenki táncolja csoportunkban /legfiatalabbtól a legöregebbig/ Majd a nagyobbakkal Strauss: Terefere polkájával is megörvendeztettük a vendégeket.
Ezután kezdődhetett a Hupikék Törpikék egy napjának vidám, táncos játéka. Nagyon ötletesek voltak a jelmezek.
Izgulhattunk Törppicúrért, aki nagyon félt, de Törppapa megnyugtatta, hogy a törpök élete a legszebb. Megfigyelhettük, hogyan keveri varázsfőzetét Hókuszpók és Sziamiaú, amelyből még hiányzott egy kis törphús, így útra keltek, hogy lepkehálójukkal elfogják a törpöket. Tervük nem sikerült, ők kerültek fogságba. A kis törpök, hogy elfogták a „gonoszt” örömükben esernyős táncot lejtettek, kukoricát pattogtattak és minden jó ha vége jó a fináléban már együtt  táncoltak mindannyian.
A műsor után eszem-iszom következett a „terülj-terülj asztalkán”, amelyre a szülők hoztak finomságokat. Majd mindenki kedvére táncolhatott. De a versenyjátékok is elmaradhatatlan részei a bálnak. Szülőkkel, testvérekkel közös evőkanálban dióvivő, lufisöprő, csapatversenyek, szoborjáték és seprűtánc növelte a hangulatot.
Természetesen tombolát is húztunk, amelyben mindenki nyert, hiszen csak azért kellett izgulni, hogy kinek a jelét húzzák ki hamarabb.
Nagyon vidáman telt a „Hupikék törpikék” estéje.
A szülők aktív részvételével, segítségével örömet szerezhettünk a gyerekeknek!

Tekintse meg képeinket.

Toldi Lászlóné Csilla óvó néni

Figyelem! Figyelem!
Megérkezett a vándorcirkusz!
2008-as farsangi bál a Maci csoportban

Az ajtóban két gyermek osztogatta a belépőjegyeket, s amikor, már mindenkinek sikerült helyet foglalnia, kezdődhetett a bál. A nagycsoportosok Palotás nyitótánca után versekkel köszöntötték a mélyen tisztelt publikumot.
Gyors átöltözés és megérkeztek a porondra a vándorcirkusz művészei és mindenki külön műsorszámot adott elő. Jutka óvó néni volt a  „kikiáltó” porond mester.
Először a bohócok ügyeskedtek a világhírű „van másíííííík” számmal. A kötéltáncosok 10m / ugráló kötél a padlón / majd 25m magasságban/ felfordított pad / mutatták be tudásukat.
A zsonglőröket tánc és magasugrás követte pattogós zenére. Ezután a bohócok együtt motoroztak a medvével, majd mindenki füles labdázott.
A kígyóbűvölő is megérkezett Indiából, itt segédkezett Tünde óvó néni. / ő volt a felelőse az igazi cirkuszi zenének, a talpalávalónak /
A legfélelmetesebb produkció volt, amikor az állatidomár és oroszlánjai a porondra léptek. A finálé előtt a nagyok külön tánca volt látható hullahopp karikákkal majd az egész csoport vidáman rollerezett és háromkerekű biciklizett.
Nagy örömünkre ebben az évben a mi csoportunk látta vendégül a legtöbb családtagot,  56 felnőtt  tapsolt a cirkuszi sátorunk alatt.
A cirkuszi büfé a folyosón várta az éhes és szomjas vendégsereget. A gyerekek kedvelt zenéire táncoltunk, lufikat dobáltunk  / apukáknak volt előtte a lufifújó verseny /, konfettit szórtunk, hangoskodtunk.
Jólesett a forgatag után a szörpivó, a tejszínhab nyalakodó és az űrhajós  fonal feltekercselő verseny. Mindegyik versenyben aktívan részt vettek az ovisok mellett a testvérek, szülők, rokonok is.
Úgy éreztük, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan három órára ismét mindenkinek vidám perceket szereztünk.

Tekintse meg képeinket.

Keresztesi Tünde óvó néni

Míaú, Míaú!
Cica farsang 2008

A sok tanakodás után a gyermekek az idén, cicának szerettek volna beöltözni a farsangi bálon. A hagyományokhoz híven a bál nyitó tánca a Palotással kezdődött. Nagy sikert arattak a gyerekek, bizonyította ezt a nagy taps is.
Rövid átöltözés után mindenki a macska jelmezébe bújt. Volt fehér, fekete, foltos, csíkos cica, és volt egy tapasztalt cica mama is és egy Cin-cin kisegér.
Az „Ilyen cica mellett”,  című dalra vonultunk be és mutattuk meg magunkat a közönségnek. A lány cicák,  macskafarok pörgetéssel táncolták el a cica lányok táncát. A felderítő macskafiúk keresgélve találták meg a lánycicákat. Majd a  vidám Cha, cha című dalra fergeteges cica bállá nőtte ki magát buli. A következő pillanatban a TEJ tánca következett, ahol felidéztük mennyire is, szeretik a cicák a tejet.
A jól lakott cicák mély álomba merülve a kisegér táncba hívó énekére ébredeztek, majd keresték meg a párjukat. A fináléban a kisegérrel minden macska, pergős táncot lejtett.
A vidám buli után megérdemelten fogyaszthattuk el a frissen sütött fánkot a sok-sok gyümölcsöt, szörpöt.
A gyermekekkel az este folyamán táncoltunk, szörpivó, székfoglaló, és rakéta, tekerő versenyt játszottunk.
A míaaaú macskafarsang igen vidáman felejthetetlenre sikerült, melyhez a szülők ötletesen elkészített jelmezei is hozzájárultak.

Tekintse meg képeinket.

Molnár Andrásné Éva óvó néni

Közzétette: admin.tarnamera