augusztus 28, 2013 Friss hírek Nincs hozzászólás

UNIÓS TÁMOGATÁSBÓL FEJLŐDIK TARNAMÉRA ÁLTALÁNOS ISKOLÁJA

Az iskola 16 960 0000 Ft uniós támogatást nyert az „Infrastrukturális fejlesztések az esélyegyenlőség elvű minőségi oktatás és az egész életen át tartó tanulás támogatása érdekében az LHH kistérségekben” című pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében.

A TIOP-1.2.5-12/1-2012-0019 azonosítószámú projekt keretén belül a Tarnamérai Általános Iskola informatikai infrastruktúrájának fejlesztése valósult meg.

A program során a tanulók digitális kompetenciájának fejlesztése érdekében három terem tantermi csomaggal bővült, digitális kocsit, szervergépet, tanulói laptopokat, a sajátos nevelési igényű tanulók számára speciális notebookokat szereztünk be. A nyelvi labor működéséhez szükséges szoftver illetve az oktatási szoftverek nélkülözhetetlenek a hardver eszközök céloknak megfelelő használatához. Az eszközbeszerzés célja az elektronikus média magabiztos és kritikus alkalmazásának elősegítése a tanulásban, szabadidőben és a kommunikáció során.

Az informatikai fejlesztéshez kapcsolódóan a tantermekben felújítási munkákat végeztünk: az elavult padlóburkolatot felújítottuk, a falfelületeket javítottuk, a korszerűtlen nyílászárókat, világítótesteket lecseréltük. A beszerzett eszközök biztonságos tárolását, a hozzájuk kapcsolódó munkavégzést szolgálják a beszerzett bútorok: szekrények, tanulói asztalok, székek.

A projekt a tanulók digitális kompetenciájának fejlesztésével, a területi hátrányok csökkentésével hozzájárul az intézmény céljához, hogy minden gyermek képességének, adottságának megfelelő oktatást kapjon. A korszerű eszközök segítik a diákokat abban, hogy felkészüljenek az iskolán kívüli illetve utáni problémák megoldására a szükséges információkeresési stratégiák elsajátításával.

Tarnaméra Községi Önkormányzat
3284 Tarnaméra, Árpád u. 6.
www.tarnamera.hu
polgarmester@tarnamera.hu

Közzétette: admin.tarnamera