Pályázatot nyert Tarnaméra község önkormányzata az Új Magyarország Fejlesztési terv Észak-Magyarországi Operatív Programjában: a az autópálya közelsége miatt is folyamatosan növekvő vendégforgalommal számoló településünk egészségügyi intézményének megújítására a program támogatási rendszeréből 20.300.000 forint összegű támogatásban részesült.

Az augusztusban kezdődött beruházás összköltsége 21 millió 373 ezer forint. Ennek révén kívül-belül megújult a jelenlegi rendelő alsó szintjén található háziorvosi épületrész, ahol új orvosi és informatikai eszközöket is felszereltek. Megvalósult az orvosi rendelő komplex akadálymentesítése is.

A kivitelezésre mezőkövesdi vállalkozás, a Korall Kerámia Kft. kapott megbízást. A munka a tervek szerint október végére befejeződött, a település lakói birtokba vehetik megújult egészségügyi intézményüket. A támogatás révén sokat javulhat a betegellátás színvonala. Korszerű orvosi berendezésekkel szerelték fel a rendelőt: modern EKG készülék, monitoros defibrillátor, 24 órás vérnyomásmérő és légzésfunkció vizsgáló rendszer, állítható magasságú vizsgálóágy szolgálja az orvosi munkát. Az akadálymentesítés révén minden fogyatékkal élő ember számára egyenlő esélyt teremtenek a háziorvosi szoláltatásra.

A megújult intézmény ünnepélyes átadására november 10-én került sor. Iskolások műsorát követően Tímár László polgármester és Szén József, a kistérségi társulás elnöke mondott avató beszédet. Ezután Szőke József esperes szentelte fel a felújított épületet.

Képeinken az ünnepélyes átadás pillanatait örökítettük meg.


Iskolások műsora az ünnepség kezdetén

Tímár László avató beszéde

Szén József és Tímár László  az avatás jelképeként átvágja a nemzeti szalagot

Az intézmény felszentelése

Közzétette: admin.tarnamera