augusztus 19, 2009 Friss hírek Nincs hozzászólás

Pályázatot nyert Tarnaméra község önkormányzata az Új Magyarország Fejlesztési terv Észak-Magyarországi Operatív Programjában. A folyamatosan növekvő vendégforgalommal is számoló dél-hevesi település egészségügyi intézményének megújítására nyújtott be pályázatot s a program támogatási rendszeréből 20.300.000 forint összegű támogatást nyert el az orvosi rendelő fejlesztésére.

Az augusztusban kezdődött beruházás összköltsége 21 millió 373 ezer forint. Ennek révén megújul a jelenlegi rendelő alsó szintjén található háziorvosi épületrész, amelyet új orvosi és informatikai eszközökkel is felszerelnek. Megvalósul az orvosi rendelő komplex akadálymentesítése is.

A kivitelezésre mezőkövesdi vállalkozás, a Korall Kerámia Kft. kapott megbízást. A munka a tervek szerint október végére befejeződik, ekkortól vehetik birtokba megújult egészségügyi intézményüket a település lakói. A támogatás révén sokat javulhat a betegellátás színvonala, korszerű orvosi berendezésekkel szerelik fel a rendelőt. Modern EKG készülék, monitoros defibrillátor, 24 órás vérnyomásmérő és légzésfunkció vizsgáló rendszer, állítható magasságú vizsgálóágy szolgálja az orvosi munkát. Az akadálymentesítéssel minden fogyatékkal élő ember számára egyenlő esélyt teremtenek a háziorvosi szoláltatásra.

A kivitelezés indítása alkalmából rendezett sajtótájékoztatón Tímár László polgármester mutatta be a támogatott fejlesztést Godó Lajos országgyűlési képviselő táraságában.

Közzétette: admin.tarnamera