A Költészet Napján 2008. április 11-én -József Attila születés napja- tiszteletére versnapot rendezett a Heves Városi Művelődési és Közgyűjteményi Intézet a Művelődési központban.
A meghívásra boldogan jelentkeztünk, s az óvó nénik lelkesen keresték a versgyűjteményekben az elmondásra kerülő verseket. Mindhárom csoportból választottunk egy-egy lelkes versmondót.

  • A Cica csoportból Tóth Krisztina
  • A Csibe csoportból Bolyhos Dóra
  • A Maci csoportból Páli Petra

A gyermekek gyorsan és örömmel tanulták a verseket az óvodában és otthon is. Izgatottan számolgatták a napokat, hogy mennyit kell még aludni.
Vidáman indultunk el Hevesre, ahol először sorszámot kaptunk, majd bevezettek bennünket a nagy terembe. Egyre többen gyülekeztünk. A sok óvodás ülve, izgulva várták a kezdést. A mi három lányunk énekeltek, körjátékoztak. 31 versenyző közül:

  • 4. sorszámmal Páli Petra szavalt: Gyárfás Endre Bújócska
  • 16. sorszámmal Bolyhos Dóra szavalt: Székely Magda Kirándulás az esőben
  • 26. sorszámmal Tóth Krisztina szavalt: Móra Ferenc Sétálni megy Panka című versével.

Figyelmesen végighallgattuk a többiek versmondását is, majd a szünetben egy kis tízóraival kedveskedtek nekünk a rendezők.
Mondanom sem kell, hogy míg a többi óvodás szüleivel, óvó nénivel várta az eredményt, addig a mi lányaink visongva fogócskáztak a széksorok között kopogós cipőikben és ismerkedtek a színpaddal.
A zsűri minden résztvevőnek emléklapot és csokoládét adott át, majd az eredményhirdetés következett.
Ujjongva örültünk Páli Petra első, Bolyhos Dóra második helyezésének. Krisztike is remekül szerepelt, de ő most nem kapott helyezést.
Cukrászdába hívtuk meg a lányokat egy sütire.
Itthon lelkendezve várták a gyermekeket a csoport társaik. Éljen Petra!!! Mondták a Maci csoportban. Ügyes voltál Dórika !!! hangzott a Csibe csoportban. Bátor voltál Krisztike!!! Mondták a gyermekek a Cica csoportban.
Szép nap volt ez a mai, nekünk felkészítő óvó néniknek is, büszkék vagyunk óvodásainkra. Jövőre újra megpróbáljuk.
Felkészítő óvónők: Katona Istvánné, Keresztesi Tünde, Molnár Andrásné.

Közzétette: admin.tarnamera